Casa El Grande

Calle Alhama 29, Benitachell,
Moraira
Spanje

Ligging

 

Moraira is een oud Spaans vissersdorpje dat uitgroeide tot een parel aan de Costa Blanca, en ligt tussen de populaire plaatsen Calpe en Denia.  Het vormt samen met het nabijgelegen Teulada één gemeente in de provincie Valencia. In tegenstelling tot veel andere kustplaatsen in Spanje heeft Moraira wel haar eigen karakter weten te bewaren. Aan de kustlijn vind je hier geen hoogbouw, maar gezellige bars, restaurantjes, een jachthaven en een wandelpad dat je meeneemt langs het azuurblauwe water.  Het ligt op 2,5 km van het huis en je kan parkeren op een grote, gratis parking pal aan het centrum, 200m van de zee.  Je vindt er nog een traditionele visafslag die druk bezocht wordt door visinkopers, restaurateurs en toeristen uit de hele omgeving.

De villa zelf ligt in de urbanicazion “Villotel”, in een doodlopende straat, wat ervoor zorgt dat het er zeer kalm is gezien er geen doorlopend verkeer is.

Op 200m heb je een medisch centrum, met een Nederlandstalige dokter, op 400m een supermarkt en enkele restaurantjes

Gastronomie

La Cabana

 

Een zalige bar/restaurant met een “Ibiza-feel”, waar je zalige Spaanse en Thaise tapa’s hebt.   Beschikt over een terras dat uitkijkt over de zee. Adres: Ctra. Moraira a Calpe, 121, 03724 Moraira

Website La Cabana

Algas

 

Buur van La Siesta, maar dan pal aan de zee.  Adres: Ctra. Moraira a Calpe, 121, 03724 Moraira

Facebook pagina Algas